5 SIMPLE STATEMENTS ABOUT TüP BEBEK TEDAVI SüRECI EXPLAINED

5 Simple Statements About Tüp bebek tedavi süreci Explained

5 Simple Statements About Tüp bebek tedavi süreci Explained

Blog Article

Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda 15 dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.

Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Hikaye alınması, muayene, ultrason ve testlerin değerlendirilmesinden sonra tüp bebek işleminin aşamaları ayrıntılı olarak anlatılır ve çiftin tedavi ile gebelik elde etme şansları hakkında en doğru bilgi verilir.

Bu işlem ile bir gebelik sürecinin başlatılması hedeflenmektedir. Bu tedavide önemli olan noktalardan birisi baba adayından alınan sperm hücrelerinin değerlendirilmesidir.

Muayene sırasında yakın zamanda yapılmamış ise PAP Smear testi ve akıntı varsa ise kültür yapılır. Semen analizi ordinary ise ve cinsel fonksiyon bozukluğu yoksa ayrıca erkeğin muayene olmasına gerek yoktur.

Seçilen iyi kalitedeki spermler döllenmenin olacağı tüplere en yakın mesafe olan rahim boşluğuna ince bir kateter gardenımı ile verilir.

Embriyolar 5 gün boyunca takip edilir, eğer taze transfer yapılacaksa five.güne ulaşmış embriyolar transfer edilir. Dondurulmuş embriyo transferi yapılacaksa; embriyolar dondurulur bir sonraki ay transfer edilir.

Yapılan ultrason ile yumurtalık reservi, yumurtalıklar içinde herhangi bir kist olup olmadığı, rahmin yapısı, miyom veya doğuştan olan anormalliklerin varlığı ve rahim iç tabakasında miyom veya Polycystic Ovary Syndrome polip gibi yer kaplayan oluşumların varlığı değerlendirilir.

Bu aşamada temel hedef yumurtaların uyarılması ve bu sayede çOkay sayıda yumurta elde edilmesidir. Elbette tüp bebek aşamaları arasında en önemli olanlardan biri olduğunu belirtelim. Bu aşamada adetin two. ya da 3.

Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır? 2. Yumurta geliştirme aşamasında Polycystic Ovary Syndrome neler yapılır?

Yumurtaların alınması için özel olarak tasarlanan tıbbi bir iğne lawnımı ile yumurta içerisinde bulunan sıvının aspire edilmesi sağlanır.

Preimplantasyon genetik taramada ise belli bir hastalık araştırılmaz; tüm kromozomlar mümkün olduğunca olası bir genetik trouble için taranır.

Hacettepe Tıp Fakültesi “hayalimdeki meslek” için ilk durağım oldu. six yıllık temel tıp eğitimim sonrasında Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimimi başarıyla tamamladım.

Bu işlem çok kısa süreli ve ağrısız bir işlemdir. Anne adayının kısa süreli bir yatak istirahatından sonra kullanacağı ilaçlar hakkında bilgi verilerek hasta taburcu edilir.

Kadın ve erkek üreme hücrelerinin bu aşamada three gün ile five gün arasında değişen bir sürede laboratuvar ortamında kalması gerekebilir. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından son aşamaya yani embriyo transferine geçilir.

Report this page